Η.Π.Α: Νέο παραλήρημα Τραμπ μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του στην Ουάσιγκτον

Δυναμιτίζει κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα στις Η.Π.Α. ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνεχίζει τους ισχυρισμούς για δική του νίκη και νοθεία στις εκλογές του Νοεμβρίου, χωρίς να παρουσιάσει και πάλι στην παραμικρή απόδειξη. Λίγο πριν από την επικύρωση της ήττας του από το Κογκρέσο, ζήτησε μάλιστα την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος. Μιλώντας σε προκλητικό τόνο στην Ουάσινγκτον, όπου συνωστίστηκε πλήθος κόσμου ύστερα από το κάλεσμά του για την αμφισβήτηση της διαδικασίας, ο Τραμπ διεμήνυσε ξανά ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της κάλπης.

«Πιστεύει κανείς ότι ο Μπάιντεν έλαβε 80 εκατομμύρια ψήφους;», αναρωτήθηκε ο Τραμπ.

«Έχουν χάσει τον έλεγχο, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, επικαλούμενοι την πανδημία, τρέχουν με χαμηλωμένο το κεφάλι. Δεν θα το αφήσω να συμβεί. Οι Δημοκρατικοί είναι αξιοθρήνητοι», τόνισε ο Τραμπ, ανεβάζοντας τους τόνους.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τη χώρα μας και το Σύνταγμα μας. Οι πολιτείες θέλουν επανεκλογή. Ο Μάικ Πενς να κάνει το σωστό αμφισβητώντας την εκλογική διαδικασία. Με εμενα θα είστε πιο ευτυχισμένοι», συμπλήρωσε με σαφή επίκληση στο συναίσθημα, εστιάζοντας και πάλι στην υποτίμηση από τη μεριά Μπάιντεν του μότο «η Αμερική πάνω από όλα».

«Δεν έχει συμβεί στο παρελθόν τέτοιο κύμα συμπαράστασης», είπε, δε, ο Τραμπ.

«Εάν ο Πενς δεν κάνει το σωστό θα είναι μια λυπηρή ημέρα για τη χώρα. Με την αδυναμία δεν νοείται κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Τραμπ, προβάλλοντας το έργο στη διάρκεια της θητείας του, εστιάζοντας στον αμυντικό και υγειονομικό τομέα.

«Κάναμε για πολλούς τη ζωή υπέροχη, διαχειριστήκαμε σωστά τα χρήματα. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε», υπογράμμισε ο πρώην αμερικανός Πρόεδρος

About Author