“Βουλιάζει” η επιχείρηση “Ελευθερία”: Ελλείψεις σε σύριγγες και αναλώσιμα

Σοβαρότατα προβλήματα φαίνεται ότι υπάρχουν στην επιχείρηση για τους εμβολιασμούς «Ελευθερία». Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», τόσο σε ολόκληρο τον πλανήτη όσο και στην Ελλάδα παρατηρείται σημαντική έλλειψη αναλώσιμων υλικών, όπως είναι οι σύριγγες και ο ξηρός πάγος, ο οποίος χρησιμεύει στη μεταφορά των εμβολίων.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι κυβερνητικοί παράγοντες πλησίασαν μεγάλη καπνοβιομηχανία αλλά και εισαγωγείς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων ζητώντας τους να «στηρίξουν» την αγορά 5 εκατ. συρίγγων εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιανουαρίου για τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα από την κυβέρνηση επιμένουν ότι θα τηρηθεί ο στόχος να εμβολιασθούν 220.000 άτομα μέχρι το τέλος του μηνός.

Ο όλος σχεδιασμός παραμένει σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς δεν υπάρχουν σκέψεις να βολιδοσκοπηθούν εταιρείες για εθνική παραγγελία εμβολίων.

Πάντως, είναι ένα θέμα πώς τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια  εξαφανίζονται πάντα όταν αφορούν το κοινωνικό κράτος και αγαθά, όπως η Υγεία και η Παιδεία, ενώ εμφανίζονται με πολλά μηδενικά όταν πρόκειται να δοθούν σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και νέα περιπολικά ή για διαφημιστικές καμπάνιες στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

About Author