Κοροναϊός: Θετικοί 1 στους 50 Βρετανούς – Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 60.000

Ένας στους 50 κατοίκους της Αγγλίας – δηλαδή 1 εκατομμύριο άνθρωποι – νοσεί με κοροναϊό, αποκάλυψε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. 1,3 εκατομμύρια πολίτες έχουν πλέον εμβολιαστεί, ενώ την ίδια ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με πάνω από 60.000 κρούσματα για πρώτη φορά. Μιλώντας σε ενημέρωση που έγινε στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον εξήγησε ότι η ταχεία μετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού κατέστησε αναπόφευκτο το lockdown.

Ωστόσο, παρά τα στοιχεία, επέμεινε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, μπορούν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ρεκόρ 60.916 κρουσμάτων και 830 θανάτους.

Ο ένας εκ των επικεφαλής των βρετανών επιστημόνων Κρις Γουίτι, που ήταν μαζί με τον Τζόνσον, χαρακτήρισε «ρεαλιστικό αλλά όχι εύκολο» τον στόχο του εμβολιασμού 13 εκατομμυρίων πολιτών μέσα στις επόμενες επτά εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι 1,3 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί, εκ των οποίων 1,1 εκατομμύριο στην Αγγλία και 650.000 πολίτες άνω των 80 ετών, που αντιπροσωπεύουν και το 23% των ηλικιακών ομάδων.

«Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι 1 στους 4 πολίτες, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα έχει σε δύο ή τρείς εβδομάδες έναν σημαντικό βαθμό ανοσίας» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ημερήσιο ρεκόρ 60.916 κρουσμάτων και 830 θανάτους.

About Author