Γώγος: Μας αιφνιδίασε η ανακοίνωση για άνοιγμα των σχολείων

Αιφνιδιασμένος δήλωσε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος από την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γώγος τόνισε πως υπάρχουν περιοχές στη χώρα μας όπου έχουν ακόμα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα. Γι αυτό το λόγο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά τώρα, αλλά όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ωστόσο η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το άνοιγμα των δημοτικών πριν συνεδριάσει η επιτροπή, κάτι που όπως είπε ο κ. Γώγος, τους αιφνιδίασε.

Σχετικά την παράταση του lockdown, ανέφερε πως ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο και πως υπάρχει μελέτη των δεδομένων, και πως ακόμα δεν έχουν “χαλαρώσει” τόσο τα πράγματα.

Στην επιτροπή όπως είπε ακόμα δεν έχει συζητηθεί το θέμα του clickaway (που είναι προγραμματισμένο να ξανανοίξει τη Δευτέρα) και πως αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισηγηθούν στην κυβέρνηση να μην ανοίξει ακόμα.

Ο κ. Γώγος στάθηκε και στη σημασία του να γίνονται τεστ στα σχολεία, κάτι που χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα. Όπως είπε υπάρχει τέτοια πρόθεση του υπ. Παιδείας και θα εφαρμοστεί πρώτα σε δύσκολες περιοχές επιδημιολογικά.

 

About Author