Αποπέμφθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά το έγγραφο – σοκ για τον εμβολιασμό

Ένα απίστευτο έγγραφο μοιράστηκε στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο της Καρδίτσας ζητώντας να το υπογράψουν όσοι συμφωνούν ή όσοι δεν συμφωνούν με τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.

Το εντυπωσιακό σε σχέση με όσες άλλες παρόμοιες υπεύθυνες δηλώσεις συναίνεσης έχουν μοιραστεί σε άλλα νοσοκομεία είναι ότι στο σημείο συναίνεσης αναφέρεται ότι «συναινώ να εμβολιαστώ για τον κοροναϊό παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες»!

Εντύπωση προκαλεί επίσης – πέραν της προχειρότητας καθώς η λέξη «θανατηφόρες» γράφεται «θανατηρόρες» – ότι ζητείται και υπογραφή μάρτυρα.

Σε περίπτωση δε που ο εργαζόμενος δεν συμφωνεί με τον εμβολιασμό αναγράφεται ότι αναλαμβάνει «πλήρως την ευθύνη».

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου – σοκ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου..

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό και να αποδοθούν ευθύνες.

«Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε πριν από λίγο.

About Author