Κοροναϊός: Την Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ολλανδία

Κατά δύο ημέρες αποφάσισε να επισπεύσει την έναρξη των εμβολιασμών κατά του Covid-19 η Ολλανδία, η οποία είναι η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή  Ένωση που ξεκινά τους εμβολιασμούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Τετάρτη αντί της Παρασκευής που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Το προσωπικό των νοσοκομείων που έρχεται σε επαφή με ασθενείς Covid-19 θα είναι η πρώτη ομάδα που θα κάνει το εμβόλιο, μαζί με τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

«Η έναρξη των εμβολιασμών κατά του Covid-19 επισπεύδεται κατά δύο ημέρες» σε σχέση με την ημερομηνία που είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, έπειτα από μια συνεδρίαση με τις υγειονομικές αρχές.

Από την έναρξη των εμβολιασμών στην Ευρώπη, στις 27 Σεπτεμβρίου, οι καθυστερήσεις από ορισμένες χώρες να χορηγήσουν το εμβόλιο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, ιδίως στη Γαλλία.

Ωστόσο, στην Ολλανδία, η καθυστέρηση είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί προβλέπονται για σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εκστρατειών στην Ε.Ε. και σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη των εμβολιασμών στη Βρετανία.

Οι ολλανδικές αρχές κάνουν λόγο για δυσκολίες στην υλικοτεχνική υποδομή και την αναγκαιότητα της έγκρισης ενός εμβολίου από τις εθνικές αρχές.

Σήμερα, η Ολλανδία κατέγραψε 6.671 νέα κρούσματα Covid-19, 757 περισσότερα σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author