Η απάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη μη ανάκρουση του εθνικού ύμνου στη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς

Επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το γεγονός ότι κατά την δοξολογία της Πρωτοχρονιάς στην Μητρόπολη Αθηνών δεν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος εξαπέλυσε μερίδα των ΜΜΕ.

Τη γραμμή την έδωσε η Ελληνική Λύση η οποία κατηγόρησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δήθεν έδωσε εντολή να μην ακουστεί ο εθνικός ύμνος.

Από την πλευρά της η Προεδρία της Δημοκρατίας τονίζει ότι ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίζονται τα εξής:

Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων.

About Author