Συναγερμός στις αρχές: Εντοπίστηκε στην Αθήνα η βρετανική μετάλλαξη του ιού- Πιθανώς από ταξιδιώτες που ήρθαν από το Λονδίνο

Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού εντοπίστηκε και στην Αθήνα σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 και τον Τάσο Τέλογλου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ σε συνολικά τέσσερα κρούσματα ιχνηλατήθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος το οποίο, βάσει των μελετών που έχουν διεξαχθεί μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και επίσης μεταδίδεται πιο εύκολα στα παιδιά, σε σχέση με τον κοροναϊό όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, είναι πολύ πιθανό η ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους να οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για πιο αυστηρό lockdown τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να σταματήσει τυχόν μεγάλη διασπορά του στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, προκαλώντας ανησυχία στον επιστημονικό κόσμο.

Μάλιστα, έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε αρκετές χώρες, κυρίως λόγω των ταξιδιών που έγιναν στο διάστημα των γιορτών και αυτό προκάλεσε ακόμα περισσότερη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Η ανησυχία και των ελληνικών υγειονομικών αρχών ήταν ακριβώς αυτή, ότι δηλαδή υπάρχει κίνδυνος να έρθει και στη χώρα μας το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, πιθανώς μέσω ατόμων που ταξίδεψαν τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία ή σε άλλες χώρε όπου είχε ήδη εμφανιστεί.

About Author