Γώγος: Πρέπει να γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα των σχολείων -Δεν υιοθετείται η τακτική του ακορντεόν

Κρίσιμη χαρακτήρισε την αυριανή ημέρα για το άνοιγμα των σχολείων ο Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής στο Σκάι, όλα τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων, ιδιαίτερα για τα δημοτικά, αλλά ανέβαλαν την οριστική απόφαση για αυτή την εβδομάδα ώστε να έχουν επικαιροποιημένα δεδομένα. «To άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια» επεσήμανε.

Ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό η αύξηση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να εξισορροπήσει οποιοδήποτε αρνητικό αντίκτυπο δημιούργησε η περίοδος των γιορτών. Τόνισε πάντως ότι στη χώρα μας η συμμόρφωση του κόσμου ήταν αρκετά καλή και δεν είδαμε αυτά που έγιναν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο καθηγητής σημείωσε πως κανείς δεν υιοθέτει την τακτική του ακορντεόν (διαδοχικά lockdown). Σημείωσε επίσης πως όσο βαδίζουμε προς την κανονικότητα θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, με στόχο να φτάσουμε στο 70% του εμβολιασμού στον πληθυσμό και να κτίσουμε τείχος ανοσίας.

Μιλώντας επίσης στο σταθμό μας  ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος δήλωσε πως όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά να ανοίξουν με ασφάλεια.

Εξήγησε ότι το πρόβλημα με το κλείσιμο των δραστηριοτήτων δεν το δημιουργούν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, αλλά οι απείθαρχοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα «κορωνοπάρτι». Ο κ. Γαργαλιάνος διευκρίνισε επίσης ότι η γενικότερη κατάσταση δείχνει σταθεροποιημένη, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για κάποιες περιοχές της χώρας. Τόνισε ότι οι δραστηριότητες της χώρας θα επανέρχονται σταδιακά, μία μία, ώστε να γνωρίζουν οι ειδικοί τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε μία περίπτωση.

About Author