Κλειστοί ναοί τα Θεοφάνεια: Αντιδρά η Εκκλησία – Έκτακτη σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα

Αντιδράσεις προκαλεί στην Εκκλησία η απόφαση της κυβέρνησης, να εορτασθούν τα Θεοφάνεια χωρίς την παρουσία πιστών στις Εκκλησίες. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συγκαλεί εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί, ώστε να συζητηθεί το θέμα. Η Εκκλησία θεωρεί ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε, αν και από την πλευρά της τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας στις λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στις οποίες, όπως αναφέρει, δεν σημειώθηκε κανένας συνωστισμός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα.

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

About Author