Λονδίνο: Το φαντασμαγορικό σόου για την έλευση του νέου χρόνου στην άδεια πόλη (Video)

Με ένα εντυπωσιακό σόου, με αναφορές στην πανδημία, την κλιματική αλλαγή και το Black Lives Matter, γιόρτασε το Λονδίνο την πρώτη Πρωτοχρονιά εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1972. Μια φαντασμαγορική έκπληξη περίμενε τους Λονδρέζους κατά την αλλαγή του χρόνου, αφού ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε με πυροτεχνήματα σε εκπληκτικούς συνδυασμούς και χορογραφία, προσφέροντας ένα θέαμα άνευ προηγουμένου.

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ έδωσε συναυλία με livestream στη μνήμη των μελών του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχασαν την ζωή τους λόγω κοροναϊού, ενώ χιλιάδες Βρετανοί παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων.

Μεταξύ των εικόνων που παρουσιάστηκαν στα πυροτεχνήματα ήταν και το λογότυπο του NHS, του εθνικού συστήματος της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ ακούστηκε και η φωνή ενός παιδιού να λέει «ευχαριστώ ήρωες του NHS».

Προβλήθηκε επίσης μια εικόνα ενός από τους ήρωες του 2020, του καπετάνιου Sir Tom Moore, ο οποίος συγκέντρωσε 33 εκατομμύρια λίρες περπατώντας στον πίσω κήπο του. Υπήρχε επίσης ένα χιουμοριστικό στιγμιότυπο με μια από τις ιδιαιτερότητες του περασμένου έτους, δηλαδή της εργασίας από το σπίτι με ένα σύμβολο σίγασης που συνοδεύτηκε από μια φωνή που έλεγε «Είστε σε σίγαση».

Καθώς τα χρωματιστά φώτα έλαμπαν σε διάφορα σημεία του Τάμεση, οδηγώντας σε περισσότερα πυροτεχνήματα πάνω από το Στάδιο Wembley αναφορά έγινε επίσης και στο κίνημα Black Lives Matter, ενώ ακούστηκε και η εμβληματική φωνή του Sir David Attenborough για όλους τους ανθρώπους να εργαστούν το 2021 για να βοηθήσουν τον «εύθραυστο πλανήτη μας».

Οι δρόμοι στο κεντρικό Λονδίνο ήταν άδειοι με τις συνήθως πολυσύχναστες περιοχές στη βρετανική πρωτεύουσα να είναι απόκοσμα ήσυχες. Μπαρ και παμπ που τα τελευταία χρόνια θα ήταν γεμάτα με ανθρώπους που τραγουδούσαν ήταν άδεια και σιωπηλά σε όλη τη χώρα.

Η παρουσία των αστυνομικών ήταν έντονη σε κεντρικούς και μη δρόμους, προκειμένου να καταλογίσουν πρόστιμα στους παραβάτες των μέτρων περιορισμού, αφού η βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στο ύψιστο επίπεδο επιφυλακής.

 

About Author