ΗΠΑ: Κρούσμα του μεταλλαγμένου κοροναϊού στη Φλόριντα

Κρούσμα της μεταλλαγμένης, πιο μολυσματικής παραλλαγής του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο διαγνώστηκε στη Φλόριντα, δήλωσαν πολιτειακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι χθες Πέμπτη.

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κοροναϊού, του επιλεγόμενου B.1.1.7, που ανακοινώνεται στις ΗΠΑ.

Το πολιτειακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι έχει προσβληθεί ένας εικοσάρης που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό. Οι προηγούμενες δύο περιπτώσεις διαγνώστηκαν στο Κολοράντο και στην Καλιφόρνια.

Το υπουργείο «συνεργάζεται με τα CDC (σ.σ. τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) στην έρευνα» σχετικά με το κρούσμα, διευκρίνισε το ίδιο μέσω Twitter.

Προχθές Τετάρτη ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωνε ότι διαγνώστηκε κρούσμα της πιο μολυσματικής παραλλαγής του νέου κοροναϊού στο νότιο τμήμα της πολιτείας. Μία ημέρα νωρίτερα, ο κυβερνήτης του Κολοράντο, ο Τζάρεντ Πόλις, ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα, ενώ αξιωματούχος έκανε λόγο και για πιθανό δεύτερο.

Ακόμη και πριν από την ιχνηλάτηση, το γεγονός ότι τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι άνθρωποι που δεν ταξίδεψαν πρόσφατα αφήνει να εννοηθεί ότι η παραλλαγή ήδη μεταδίδεται στην κοινότητα. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πολύ πιο μολυσματικό, πάντως κρίνουν ότι τα εμβόλια η χρήση των οποίων εγκρίθηκε το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να προσφέρουν προστασία και από αυτό.

About Author