Γαλλία: Lockdown από τις 6 το απόγευμα σε 15 γεωγραφικά διαμερίσματα

Aπαγόρευση της κυκλοφορίας που θα ξεκινάει νωρίτερα – στις 18:00 αντί στις 20:00 – σε 15 βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Γαλλίας από το  Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας. “Πήραμε την απόφαση για 15 διαμερίσματα. Σε μια εβδομάδα θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης, σχετικά με τη διασπορά του ιού σε άλλα σημεία της χώρας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

“Προφανώς αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω σε κάποιες περιοχές, θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις. Τα μέτρα είναι σταδιακά αυξανόμενα και φυσικά-επί της αρχής-φθάνουν μέχρι και το lockdown”, πρόσθεσε.

Η Γαλλία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού στη δυτική Ευρώπη και τον πέμπτο παγκοσμίως με 2.620.425 συνολικά, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 64.632.

Έχει ήδη επιβάλει δύο φορές lockdown σε εθνικό επίπεδο. Τα μέτρα αυτά χαλάρωσαν στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά τα εστιατόρια και  τα μπαρ είναι προς το παρόν κλειστά και δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσουν, παρότι η 20η Ιανουαρίου ήταν αρχικά ο στόχος.

Ο Ατάλ επανέλαβε σήμερα ότι και οι πολιτιστικοί χώροι δεν θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες 19.927 νέα κρούσματα, λιγότερα από το σχεδόν υψηλό μηνός που είχε καταγραφεί την Τετάρτη με 26.457  νέα κρούσματα, αλλά ωστόσο πολλά περισσότερα από τον κυβερνητικό στόχο των λιγότερων από 5.000 ημερησίως.

About Author