Νέα Υόρκη: Οδοφράγματα στην Τάιμς Σκουέρ για μία λιτή παραμονή Πρωτοχρονιάς

Mε οδοφράγματα και μεταλλικά κιγκλιδώματα αποκλείστηκε η πρόσβαση στην πλατεία Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, όπου θα επιτραπούν μονάχα λίγοι προσκεκλημένοι, μεταξύ αυτών εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ και άλλοι από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, οι οποίοι είναι οι μόνοι που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά, την κάθοδο της μπάλας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Όλοι οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τις λιτές εκδηλώσεις, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέα Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν καθε χρονιά τα τετράγωνα γύρω από την Τάιμς Σκουέρ και στέκονται για ώρες στο κρύο, περιμένοντας την κρυστάλλινη μπάλα να κατέβει σιγά σιγά, τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου που φεύγει.

Φέτος όμως η αστυνομία θα επιτρέψει να παραστούν μονάχα λίγες δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι θα φορούν μάσκα και θα θερμομετρούνται πριν πλησιάσουν, για να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων τις τραγουδίστριες Τζένιφερ Λόπεζ και Γκλόρια Γκέινορ, η οποία θα τραγουδήσει την επιτυχία “I Will Survive”.

Οι δοργανωτές προσκάλεσαν έναν υπάλληλο παντοπωλείου, έναν θυρωρό, έναν διανομέα πίτσας, γιατρούς και νοσηλευτές, ανάμεσά τους τη Σάντρα Λίντσεϊ, τη νοσοκόμα που έκανε πρώτη στη χώρα το εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού.

«Θα είναι στην πραγματικότητα, αναμφίβολα, η πιο ξεχωριστή, η πιο έντονη, η πιο συγκινητική παραμονή Πρωτοχρονιάς», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ντε Μπλάζιο, που θα πατήσει το κουμπί για να ξεκινήσει η κάθοδος της κρυστάλλινης μπάλας.

«Το 2021, θα δείξουμε πως είναι να ανακάμπτει κανείς, να επιστρέφει».

About Author