Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής στον πόλεμο κατά του Covid-19, βρέθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με αφορμή τη δωρεά κλινών ΜΕΘ στο εν λόγω νοσοκομείο από τη Βουλή των Ελλήνων, η κ. Σακελλαροπούλου βρήκε την ευκαιρία να τονίσει ότι «η ενότητα και η ομοψυχία είναι κάτι που μόνο καλό δίνει σε αυτόν τον τόπο και είναι και το δυνατό σημείο των Ελλήνων».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε ευχές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ μετέβη στο κτίριο της Πολυδύναμης ΜΕΘ, που δημιουργήθηκε με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, όπου συνομίλησε με τους διευθυντές και την επικεφαλής των νοσηλευτών στις δυο κλινικές Covid και στις δυο ΜΕΘ που στεγάζονται εκεί.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά, η κ. Σακελλαροπούλου είπε: «Στο τέλος του χρόνου και στην παραμονή μιας νέας χρονιάς θέλησα να βρεθώ σε μια νοσοκομειακή μονάδα, σε μια από τις μονάδες αιχμής, στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Νομίζω ότι όλη η χρονιά που πέρασε και ένα κομμάτι από τη χρονιά που έρχεται ανήκει σε αυτούς τους ανθρώπους, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που προσέφεραν τόσα, που βοήθησαν τόσο πολύ στην αντιμετώπιση της περιπέτειας που ο τόπος και όλος ο κόσμος περνάει. Γι’ αυτό», συμπέρανε, «θέλησα να βρίσκομαι εδώ, έστω και με τους όρους που επιβάλλει η πανδημία.

Δεν επισκέπτομαι φυσικά από κοντά τις μονάδες. Είδα το κέντρο εμβολιασμού, όπου η μάχη που όλοι δίνουμε συνεχίζεται, καθώς και τη μονάδα την οποία, με ομόφωνη απόφασή της, χάρισε η ελληνική Βουλή στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, κάτι πολύ σημαντικό, γιατί ακριβώς συμβολίζει -και ήθελα να το πω για το τέλος του χρόνου και την αυγή του επόμενου χρόνου- ότι η ενότητα και η ομοψυχία είναι κάτι που μόνο καλό δίνει σε αυτόν τον τόπο και είναι και το δυνατό σημείο των Ελλήνων. Χαίρομαι λοιπόν πραγματικά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, που παραμονή του χρόνου συνεχίζουν να αγωνίζονται και να προσφέρουν. Μακάρι η νέα χρονιά, τώρα ιδίως μετά την άφιξη του εμβολίου, να είναι πιο φωτεινή για όλους», κατέληξε η κ. Σακελλαροπούλου.

About Author