Μ. Βρετανία: Σε lockdown τα 3/4 της χώρας μετά την “έκρηξη” κρουσμάτων – Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού λόγω του κοροναϊού βρίσκεται η Βρετανία. Η πληρότητα στις εντατικές της χώρας έφτασε στο 114%, τα κρούσματα ξεπέρασαν την Τρίτη τα 53.000, αριθμός-ρεκόρ για τα δεδομένα της Γηραιάς Αλβιώνας, ενώ σε μία μόνο εβδομάδα οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 44%. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της διασποράς της φονικής νόσου, η Ντάουνινγκ Στριτ, αποφάσισε την επιβολή ύψιστου συναγερμού (Tier 4) και σε άλλες περιοχές. Η επέκταση του lockdown θα αφορά πλέον τα τρία τέταρτα της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα βορειοανατολικά, τα τμήματα της βορειοδυτικής και της νοτιοδυτικής πλευράς ανεβαίνουν στον κόκκινο συναγερμό, στην κατηγορία 4, από τα μεσάνυχτα. Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες περιοχές μπαίνουν στην κατηγορία 3, στον πορτοκαλί συναγερμό, συμπεριλαμβανομένου του Λίβερπουλ.

«Σχεδόν ολόκληρη η χώρα πρόκειται να βρίσκεται στην κατηγορία 3 και 4. Φοβάμαι ότι είναι απολύτως απαραίτητο λόγω των αριθμών που έχουμε δει», δήλωσε ο Χάνκοκ

Μιλώντας για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca, τόνισε ότι η υγειονομική κρίση θα τελειώσει την άνοιξη.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα αρχίσουν τη Δευτέρα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις της AstraZeneca για να εμβολιαστούν 50 εκατομμύρια πολίτες.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί ραγδαία, ενώ υπάρχει η σκέψη να μεταφερθούν ασθενείς από το Λονδίνο σε άλλες πόλεις, ώστε να αποσυμφορηθεί κάπως η κατάσταση.

Στα νοσοκομεία του Λονδίνου επικρατεί χάος, με τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν διαρκώς νέα περιστατικά κοροναϊού.

Οι αρμόδιοι του Συστήματος Υγείας της χώρας, εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν στρατιωτικά αντίσκηνα έξω από τα νοσοκομεία που ασφυκτιούν.

About Author