Φοιτητική Εστία Ζωγράφου: 8 συλλήψεις και φθορές από την αστυνομική επιχείρηση

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησαν αστυνομικοί των ομάδων ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και Δίωξη Ναρκωτικών, στο κτίριο της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, προχωρώντας σε οκτώ συλλήψεις. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα δωμάτια των ατόμων που συνέλαβαν, πριν εκείνοι ξυπνήσουν και τους οδήγησαν στις κλούβες αφού τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ πήραν μαζί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λάπτοπ και σκληρούς δίσκους.

Οι πάνοπολοι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο, έσπασαν πόρτες και τζαμαρίες σε δωμάτια (παρά το γεγονός πως ήταν παρόντες στο κτίριο οι φύλακες που έχουν κλειδί για όλες τις πόρτες) και κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα έξι από τα οκτώ άτομα συνελήφθησαν επειδή είχαν καταλάβει και διέμεναν παράνομα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και τα άλλα δύο για ναρκωτικά.

Στους χώρους της εστίας πάντως, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών, προκλήθηκαν ζημιές χωρίς λόγο από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έσπασαν τζαμαρίες σε κοινόχρηστους χώρους, όπως ο χώρος των πολιτιστικών ομάδων στον 1ο όροφο, αλλά και σε δωμάτια και άλλους χώρους, όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί.

Τις προηγούμενες ημέρες, είχε πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία και κατάληψη στις φοιτητικές εστίες, με τον σύλλογο οικοτρόφων ΕΚΠΑ να ζητά την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων. Ως απάντηση, η Πρυτανεια είχε ενημερώσει – όπως και έκανε – πως θα διακόψει τις παροχές σίτισης, θερμανσης κ.α. για όσο διαρκεί η κατάληψη, η οποία ωστόσο έχει λήξει εδώ και μερικές ημέρες.

Πηγή: news 24/7

About Author