Χορηγία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την ανάπτυξη φαρμάκου κατά της Covid-19 στο «Παπανικολάου»

Στη χορηγία της έρευνας για τη δημιουργία φαρμάκου κατά του κοροναϊού, που πραγματοποιείται στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Η επίσημη ανακοίνωση της χορηγίας έγινε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την ερευνητική ομάδα της Αιματολογικής Κλινικής και την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η έρευνα χαρακτηρίζεται ως «μοναδικό εγχείρημα, καινοτόμο και πρωτοπόρο, που ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στο μέλλον και φέρνει τους Έλληνες επιστήμονες στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως, στη μάχη κατά της πανδημίας». Η Επιτροπή αποφάσισε τη χορηγία της έρευνας, καθώς ένας από τους βασικούς της στόχους είναι να δώσει ώθηση σε ό,τι δημιουργεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Όπως είπε η κ. Αγγελοπούλου, κατά την τηλεδιάσκεψη ανακοίνωσης της χορηγίας, αυτή την επετειακή χρονιά, μια ομάδα άξιων Ελλήνων επιστημόνων στέλνει ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, περηφάνειας, ελπίδας και αισιοδοξίας, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η ερευνητική ομάδα της Αιματολογικής Κλινικής.

Στην τοποθέτησή της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Γιοκατζή, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για τη δωρεά που θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της έρευνας, έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο «Παπανικολάου». «Αναγγέλλεται μια πάρα πολύ σημαντική ενίσχυση για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου κατά μιας ασθένειας που έχει ταλαιπωρήσει πολύ όλο τον πλανήτη και έχει στοιχίσει και την απώλεια πολλών ανθρωπίνων ζωών. Για εμάς έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αυτό που κάνετε, γιατί σημειολογικά είναι μια έμπρακτη υποστήριξη σε έναν φορέα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που όλοι υπηρετούμε και πιστεύουμε σε αυτό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλω να επαινέσω την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τον τρόπο που επιλέγετε να τιμήσετε τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση. Οι λαοί χτίζουν πάνω στην ιστορία τους, αλλά πρέπει να εκτιμούν και αυτά που προκύπτουν στην πορεία, να σέβονται και να τιμούν τους πρωτοπόρους της κάθε εποχής και να προγραμματίζουν με όραμα και με σύνεση».

About Author