Σεισμός στην Κροατία: Κατέρρευσαν κτίρια – Αισθητός στην ΝΑ Ευρώπη

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ σημεiώθηκε στην Κροατία. Κοντά στο Ζάγκρεμπ το επίκεντρο. Αισθητός και σε άλλες χώρες.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ενώ σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,4 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ευρωμεσογειακό.

Κόσμος πανικόβλητος βγήκε στους δρόμους ενώ όπως φαίνεται και στις φώτο από τα διεθνή πρακτορεία έχουν προκληθεί ζημιές.

Δυνατός σεισμός στην Κροατία
Δυνατός σεισμός στην Κροατία

Στο μεταξύ η Σλοβενία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει έναν πυρηνικό της σταθμό για προληπτικούς λόγους. Το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο N1 επεσήμανε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Πέτρινια, 50 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ, και μετέδωσε εικόνες από διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς έναν άνδρα και ένα παιδί από τα ερείπια ενός κτιρίου.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ένα σπίτι η σκεπή του οποίου έχει καταρρεύσει, όμως ακόμη δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Στους δρόμους ο κόσμος μετά τον σεισμό
Στους δρόμους ο κόσμος μετά τον σεισμό  AP PHOTO/FILIP HORVAT

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ζάγκρεμπ, όπου πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.

Ισχυρός σεισμός στην Κροατία
Ισχυρός σεισμός στην Κροατία

Ο σεισμός μάλιστα υποχρέωσε τους βουλευτές που την ίδια ώρα συμμετείχαν σε έκτακτη ολομέλεια της Βουλής να διακόψουν, αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο, με τη διάρκεια και την ένταση του σεισμού να διακρίνεται στο ακόλουθο βίντεο:

Χθες, Δευτέρα σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Κροατία και πάλι κοντά στην Πέτρινια. Τον Μάρτιο σεισμός 5,3 βαθμών σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 27.

 

Πηγή: News247

 

 

About Author