«Μαύρη» πρόβλεψη: 12.000 νεκροί από κοροναϊό στην Ελλάδα μέχρι 1η Απριλίου 2021

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που έρχονται από το Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ για τον κοροναϊό στην Ελλάδα.

Εξετάζοντας διάφορους παράγοντες, το πανεπιστήμιο κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αναμένεται να θρηνήσει άλλους 8.000 νεκρούς μέχρι τον Απρίλιο αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει. Συγκεκριμένα, η  μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους 12.300 νεκρούς μέχρι την 1η Απριλίου.

Αν υπάρχει παράλληλα χαλάρωση των μέτρων τότε οι ημερήσιοι θάνατοι θα πλησιάζουν τους 200.

Την «μαύρη» αυτή πρόβλεψη του πανεπιστημίου δημοσιεύει η Καθημερινή και όπως αναφέρει, τα πιθανά σενάρια που αναπτύσσει το ινστιτούτο βασίζονται σε δεδομένα από κάθε χώρα και διαφοροποιούνται με βάση τους παράγοντες που επηρεάζουν τον ρυθμό της μεταδοτικότητας του ιού – π.χ. το πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση της μάσκας.

Όπως τονίζεται, αν στην Ελλάδα όλοι οι παράγοντες μείνουν ως έχουν μέχρι τον Απρίλιο, οι θάνατοι λόγω κοροναϊού θα φτάσουν τους 12.325 – περίπου 8.000 περισσότεροι από τώρα.

Σημειώνει ακόμα ότι σήμερα το 89% του πληθυσμού στη χώρα φοράει μάσκα αναφέροντας πως οι μάσκες μειώνουν την πιθανότητα μόλυνσης στο ένα τρίτο.

 

Πηγή: Documento

About Author