Κοροναϊός: Εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Ιρλανδία – Πάνω από 32 χιλιάδες κρούσματα σε 6 μέρες στη Σουηδία

Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συγκαλείται αύριο στην Ιρλανδία, με θέμα την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Η ιρλανδική κυβέρνηση θα κληθεί να αποφασίσει, αν θα χρειασθεί η επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης των κρουσμάτων της επιδημίας και των νοσηλευομένων, δήλωσε ο Στίβεν Ντόνελι.

Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει κλείσει όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια και απαγορεύει όλες τις επισκέψεις από νοικοκυριό σε νοικοκυριό από την 1η Ιανουαρίου. Όμως, τα καταστήματα και τα σχολεία παραμένουν ανοικτά.

Εν τω μεταξύ, η Σουηδία κατέγραψε 32.485 κρούσματα κοροναϊού και 205 θανάτους (επί συνόλου 8.484) από τις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό των θανάτων στην Σουηδία είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τους γείτονές της της Βόρειας Ευρώπης, αλλά χαμηλότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιβάλει lockdown.

Η Υπηρεσία Υγείας της χώρας διευκρινίζει, ότι τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου των Χριστουγέννων είναι λιγότερο αξιόπιστα απ΄ ό,τι συνήθως, λόγω του μικρότερου αριθμού διαγνωστικών τεστ και καθυστερήσεων στην καταγραφή των θανάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author