Βρούτσης: Αυξήσεις μισθών το 2021 λόγω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών

Αυξήσεις στους μισθούς τους θα δούν σχεδόν δύο εκατομμύρια μισθωτοί από την 1η Ιανουαρίου 2021, λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Ξεκινάμε το 2021 με αυξήσεις μισθών για 1.985.000 μισθωτούς εργαζόμενους και ταυτόχρονα έχουμε διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον Alpha Radio 98,9.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως τη συγκεκριμένη αύξηση δεν θα τη δούν μόνο οι χαμηλόμισθοι, αφού η μείωση κατά 3,9 μονάδεςτων ασφαλιστικών εισφορών αφορά όλες τις βαθμίδες των ιδιωτικών υπαλλήλων, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

«Κατεβαίνουμε στο ιστορικό χαμηλό του 36,66% των ασφαλιστικών εισφορών, όταν το 2012 το ποσοστό αυτό ήταν 46,6%» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αυξήσεις που θα δούν χιλιάδες συνταξιούχοι μέσα στο νέο έτος, ενώ υποστήριξε πως εντός του 2021 θα πληρωθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις που υπήρχαν μέχρι το 2020, λόγω της διαρθρωτικής παρέμβασης της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ». «Είναι κάτι που δεν έχει γίνει τα τελευταία 50 χρόνια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης ότι με το νομοσχέδιο που έρχεται για τα εργασιακά, θα αναβαθμιστεί η «ΕΡΓΑΝΗ» σε «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

About Author