Συνεχίζονται τα drive test covid-19 σε Θέρμη και Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through ) από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Θέρμης αλλά και στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θέρμης έλεγχοι θα γίνουν αύριο Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο Θέρμης – Πανοράματος, παραπλεύρως της οδού Θέρμης – Χαριλάου.

Έπειτα από αίτημα του δήμου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποιεί ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 897 rapid tests εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,45%).

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ γίνεται χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να βγουν από το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά τη λήψη του δείγματος οι διερχόμενοι οδηγοί συνεχίζουν την πορεία τους και για το αποτέλεσμα του ελέγχου ενημερώνονται μέσω αποστολής sms, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό ή τηλεφωνικά στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης η διένεργεια rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο συνεχίζεται αύριο Τρίτη 29, την Τετάρτη 30 από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. καθώς και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου από τις 10π.μ. έως 2μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ). Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που θα προσέρχονται θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κοροναϊού.

Να σημειωθεί ότι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκαν στις 22, 23, 24 Δεκεμβρίου όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author