Εμβόλιο: Νοσηλεύτρια απαντά στις θεωρίες συνωμοσίας για τον «ορό στο φιαλίδιο»

Απάντηση σε όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας από τα social media, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το εμβόλιο κατά του κορoναϊού, δίνει η νοσηλεύτρια Ελένη Πέτρακα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ).

Κάποιοι χρήστες των social media ισχυρίζονται με αναρτήσεις τους ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, και άλλοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, όπως και υγειονομικό προσωπικό δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορoναϊού, αλλά τους χορηγήθηκε νερό ή φυσιολογικός ορός.

«Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Πέτρακα.

Παράλληλα σημειώνει ότι: «Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δηλαδή» για να καταλήξει: «όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα».

Δείτε την ανάρτηση:

https://www.facebook.com/elena.chania/posts/3540379172710153?__cft__[0]=AZVrx5bdw6wGEwaKIWh0vzqNIlZobJff-FTLKAOJvAYmq-ApAOSuUXk3hi4OV8HQKvVHA1mf_EMiNlYr3IXZvCiXVwAYlMFtjlMrGEmiCo0fiqv0ha3niRUkVtGxKqiKXaI&__tn__=%2CO%2CP-R

 

About Author