Εξαδάκτυλος: Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση

Στην πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Open.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως μόνο όταν μπήκε «λουκέτο» στα σχολεία υπήρξε σταθεροποίηση στους αριθμούς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάχτυλος είπε: «Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση… Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία».

Ενώ διευκρίνισε πως «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων πέφτει αργά αλλά βασανιστικά, ενώ οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ έχουν αρχίσει να εξαντλούνται «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους».

Παρ όλα αυτά, σημείωσε πως είναι θετικό κι ευχάριστο ότι οι τελευταίοι αριθμοί για τα κρούσματα δείχνουν πτώση.

Επίσης, ανέφερε ότι οι γιορτές θα έχουν λογικά μια αρνητική επίδραση στα επιδημιολογικά στοιχεία και πως τα αποτελέσματα θα φανούν έπειτα από 15 – 20 ημέρες.

Αναφορικά με την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε πως «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό».

Πέτσας: Ίσως ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο Open, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, ενώ επεσήμανε πως το άνοιγμα αυτών αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία των κρουσμάτων που έχουμε.

About Author