Παρατείνεται έως 30/12 το καθολικό lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη – Έκτακτα επιπλέον μέτρα και στις Θεσπιές Βοιωτίας

Παρατείνεται για μία εβδομάδα το «σκληρό lockdown» στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, μετά τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Τα επιπλέον μέτρα στις περιοχές της Δυτικής Αττικής έληγαν αύριο, 25 Δεκεμβρίου. Με την επέκταση της μίας εβδομάδας θα ισχύσουν έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, ήταν ομόφωνη και αφορά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους τρείς Δήμους της Δυτικής Αττικής (Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας) και στην Κοζάνη.

Η απόφαση βασίστηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός, ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Καθολικό lockdown αποφάσισε η Πολιτική Προστασία και στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων του Ν. Βοιωτίας, έως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου.

About Author