Χάος στα σύνορα Γαλλίας-Βρετανίας με 1.500 φορτηγά εγκλωβισμένα – Σύσταση της Ε.Ε για διευκόλυνση της κυκλοφορίας με τη Μ. Βρετανία

Σε τεράστιο πάρκινγκ έχει μετατραπεί το Κεντ, με περισσότερα από 1.500 φορτηγά να έχουν γεμίσει τους δρόμους κοντά στο Ντόβερ, μετά την απόφαση της Γαλλίας για κλείσιμο των συνόρων με τη Μ. Βρετανία, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και του μεταλλαγμένου ιού στη Γηραιά Αλβιώνα.

Με αφορμή την ασφυκτική αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η Ε.Ε. προέτρεψε τις χώρες – μέλη της, να καταργήσουν όλες τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών εμπορευμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε οδηγίες, συνιστώντας “να αποθαρρύνονται” όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του κινδύνου που ενέχει το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κοροναϊού, το οποίο εξαπλώνεται ταχύτατα.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Οι απαγορεύσεις πτήσεων και τρένων θα πρέπει να σταματήσουν, δεδομένης της ανάγκης να διασφαλιστούν τα απαραίτητα ταξίδια και να αποφευχθούν διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού».

Όλα αυτά, ενώ επιχειρήσεις δηλώνουν ότι εκτιμούν πως “υπάρχουν περίπου 4.000 φορτηγά με τρόφιμα και ποτά στον δρόμο προς το Ντόβερ” και ότι τα οχήματα που περιμένουν να περάσουν στην ηπειρωτική Ευρώπη, θα είναι “πιθανώς 6.000 ή 7.000 ως το τέλος της ημέρας”.

About Author