Λουκέτο σε εγκατάσταση της Amazon λόγω κρουσμάτων κοροναϊού

Η Amazon ανακοίνωσε χθες ότι έκλεισε μία από τις αποθήκες της στο Νιου Τζέρσι για προληπτικούς λόγους ώς τις 26 Δεκεμβρίου, έπειτα από αύξηση των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων του νέου κοροναϊού μεταξύ των εργαζομένων σε αυτήν.

“Μέσω του δικού μας εσωτερικού προγράμματος εξετάσεων για την COVID-19, εντοπίσαμε μια αύξηση στον αριθμό των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων στην εγκατάστασή μας PNE5 στο βόρειο Νιου Τζέρσι και προληπτικά κλείσαμε την εγκατάσταση ώς τις 26 Δεκεμβρίου δείχνοντας τη μέγιστη προσοχή”, σημειώνει εκπρόσωπος της Amazon σε ανακοίνωση που εστάλη στο Reuters.

H Amazon σημείωσε ότι δεν αναμένει το κλείσιμο της εγκατάστασης αυτής να έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις ή τις παραδόσεις.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των υπαλλήλων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό στην εγκατάστασή της αυτή, η οποία αποτελεί κέντρο διαλογής.

Η εταιρεία σημείωσε ωστόσο ότι το προσωπικό της θα πληρωθεί για τις βάρδιες που θα χάσει λόγω του κλεισίματος της εγκατάστασης.

Τον Οκτώβριο η Amazon είχε ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 19.000 από τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής στις ΗΠΑ προσβλήθηκαν φέτος από τον νέο κοροναϊό, το 1,44% του συνόλου τους, έπειτα από αίτημα συνηγόρων των εργαζομένων που είχαν επικρίνει την αντίδραση της εταιρείας στην πανδημία της COVID-19.

Μέλη του προσωπικού, εκλεγμένοι αξιωματούχοι και συνδικάτα είχαν δηλώσει ότι η Amazon θέτει την υγεία των εργαζομένων της σε κίνδυνο κρατώντας ανοιχτές τις αποθήκες της στη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει σε 50.000 τον αριθμό των εργαζομένων της στις ΗΠΑ που θα υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κοροναϊό καθημερινά έως τον Νοέμβριο αυξάνοντας τις δυνατότητες εσωτερικού προγράμματός της εξετάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

About Author