Κοροναϊός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για τα 12.000 δωρεάν rapid test την ημέρα σε πολίτες

Στη νέα πλατφόρμα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση testing.gov.gr, θα μπορούν από σήμερα το βράδυ οι πολίτες, να δηλώνουν συμμετοχή στον δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο 12.000 ατόμων ημερησίως για τον κοροναϊό, που διενεργεί η Πολιτεία. Τα rapid test θα γίνονται σε 386 σημεία, Κέντρα Υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ο δωρεάν έλεγχος (repid test) σε 12.000 πολίτες χωρίς συμπτώματα, θα γίνει στο πλαίσιο της καλύτερης παρακολούθησης του δείκτη θετικότητας του κοροναϊού, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να συμμετέχουν.

«Η συμμετοχή λοιπόν στο τυχαιοποιημένο δείγμα ελέγχων θα βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση, στην προστασία των ευάλωτων αγαπημένων μας στο στενό μας περιβάλλον αλλά και τους ειδικούς να διαμορφώσουν την απαραίτητη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα με έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Από σήμερα το βράδυ, στην διεύθυνση testing.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν συμπληρώνοντας το ονομετεπώνυμo τους, το τηλέφωνό τους και τον ταχυδρομικό τους κώδικα να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό του, για τον τόπο και τον χρόνο της διεξαγωγής του τεστ.

Tα τεστ θα γίνονται σε 386 σταθερά σημεία ελέγχου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται Κέντρα Υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ.

«Το πρόγραμμα αφορά όλους μας, με εξαίρεση όσους παρουσιάζουν συμπτώματα, οι οποίοι θα πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία με τον γιατρό τους για να κάνουν τεστ στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

H πρώτη ομάδα 12.000 ατόμων που θα επιλεγεί από το σύστημα, θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ, από την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. Το τεστ είναι δωρεάν. Η επιλογή των πολιτών θα είναι τυχαία, οπότε ένας πολίτης μπορεί, ακόμα και αν κάνει αίτηση, να μην επιλεγεί ή να επιλεγεί σε διαφορετικό χρόνο.

Πηγή: iatropedia.gr

About Author