Έκκληση Τζόνσον στους Βρετανούς: Μην μετακινείστε – Τον “στρίμωξαν” οι δημοσιογράφοι

Σε δύσκολη θέση ήρθε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την πανδημία.  Ο βρετανός Πρωθυπουργός βρέθηκε πολλές φορές να αμύνεται στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ δεν εγγυήθηκε καν την επαναλειτουργία των σχολείων τον επόμενο μήνα, όπως είχε αρχικά δεσμευτεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε και πάλι τους Βρετανούς να μην μετακινούνται και επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα με τις ουρές των φορτηγών, που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της χώρας. Τόνισε επίσης ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο βρετανός Πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τον περιορισμό των μετακινήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία στη Γαλλία. Χαρακτήρισε την επικοινωνία εξαιρετική, όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών.

Ο ΜπόριςΤζόνσον τόνισε ακόμη ότι «περισσότερα από 500.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Είναι λογικό να εμμείνουμε στο σχέδιο εμβολιασμών με αυτούς που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι».

Ερωτηθείς γιατί ολόκληρη η νοτιοανατολική Αγγλία δεν βρίσκεται στη βαθμίδα 4 των υγειονομικών μέτρων, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να δράσει», σχετικά με τις πληροφορίες για το πού απαντάται και εξαπλώνεται περισσότερο ο νέος κοροναϊός.

Τέλος, σε ερώτημα γιατί δεν βρίσκεται το σύνολο της χώρας σε lockdown, απάντησε ότι το διαρκές lockdown θα ήταν καταστροφικό και προέβλεψε έναν πολύ καλύτερο κόσμο από το Πάσχα και μετά.

About Author