Κοροναϊός: Ξεκινά πρόγραμμα μαζικών δωρεάν rapid τεστ – Σε ειδική πλατφόρμα θα δηλώνουν συμμετοχή οι πολίτες

Ξεκινά πρόγραμμα με 12 χιλιάδες τεστ την ημέρα στον πληθυσμό, με τη βοήθεια και των Ενόπλων Δυναμεων – Δημιουργείται πλατφόρμα για τη συμμετοχή των πολιτών –  Στην πλατφόρμα testing.gov.gr θα μπορούν οι πολίτες από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, να δηλώσουν την πρόθεσή τους για κάνουν δωρεάν τεστ αντιγόνου, μέσω ενός νέου μηχανισμού διενέργειας τυχαίων τεστ στον πληθυσμό, που ενεργοποιεί η κυβέρνηση. Τα τεστ θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Την ανακοίνωση έκανε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον νέο κοροναϊό από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαγιορκίνης, τα τεστ απευθύνονται σε ασυμπτωματικούς πιθανούς φορείς, και όχι σε ανθρώπους που έχουν ύποπτα συμπτώματα, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον γιατρό τους, ή στον ΕΟΔΥ, ώστε να συστηθεί κανονικός έλεγχος για τον κοροναϊό.

Τα αποτελέσματα των τυχαιοποιημένων ελέγχων θα καταχωρούνται στο Μητρώο Ασθενών Covid του ΕΟΔΥ.

Στην όλη προσπάθεια θα συμμετέχουν ενεργά για να βοηθήσουν και οι ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οποίος συμμετείχε εκτάκτως στην ενημέρωση.

«Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι ένοπλες δυνάμεις «συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests). Οι σταθμοί δειγματοληψίας έχουν ήδη αναπτυχθεί σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας από 97 μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των στρατιωτικών νοσοκομείων, καλύπτοντας, έτσι και τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας».

About Author