ΗΠΑ: Θέμα ωρών η έγκριση του εμβολίου της Moderna – Έκανε το εμβόλιο της Pfizer ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

Η έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά του νέου κοροναϊού από τις ΗΠΑ μπορεί να εγκριθεί σε λίγες ώρες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι το εμβόλιο έχει εγκριθεί. Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δημόσια ανακοίνωση, όσον αφορά τυχόν απόφασή του και παρέπεμψε το πρακτορείο Reuters στη χθεσινή δήλωσή του, στην οποία αναφέρεται ότι η υπηρεσία εργάζεται με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να χορηγήσει άδεια χρήσης του εμβολίου.

Η Moderna δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία δήλωση.

Επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον Οργανισμό Φαρμάκων, συνεδρίασε χθες για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna και η επίσημη απόφαση του Οργανισμού αναμένεται ακόμα και σήμερα.

Η επιτροπή ενέκρινε τη χρήση του με ψήφους 20-0 και μία αποχή, λέγοντας ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η FDA έδωσε άδεια χρήσης του εμβολίου της Pfizer κατά του κοροναϊού.

Ο Πενς έκανε σήμερα το εμβόλιο της Pfizer σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ενώ ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εμβολιαστεί την επόμενη εβδομάδα, στην προσπάθεια να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ασφάλεια του εμβολίου, το οποίο θα διατεθεί ευρέως στο κοινό το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author