Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ προς Ευρωπαίους: “Μείνετε στα σπίτια σας τα Χριστούγεννα”

Δραματική προειδοποίηση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ο διευθυντής του Οργανισμού στην Ευρώπη δρ. Χανς Κλούγκε, καλεί τους Ευρωπαίους να μείνουν στα σπίτια τους τις γιορτές και να μην επισκεφθούν καν τις οικογένειές τους, αφού η διασπορά του κοροναϊού είναι ανεξέλεγκτη. Ο κ. Κλούγκε ζητά από τους πολίτες να κάνουν λίγους μήνες ακόμα υπομονή και θυσίες, προκειμένου να μην ζήσουμε και τρίτο κύμα κοροναϊού.

«Όταν θα κοιτάζουμε πίσω σε αυτές τις εποχές χωρίς προηγούμενο, ελπίζω όλοι να αισθανόμαστε ότι λειτουργήσαμε με πνεύμα ανθρωπισμού, για να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη από προστασία» ανέφερε ο κ. Κλούγκε.

«Δεν αξίζει το ρίσκο. Το πιο ασφαλές αυτή την στιγμή είναι να μείνετε στα σπίτια σας» επισημαίνει ο κ. Κλούγκε.

Πρόκειται για αλλαγή στάσης του ΠΟΥ, αφού την προηγούμενη εβδομάδα οι συστάσεις ήταν, όσοι επισκεφθούν τους συγγενείς τους τα Χριστούγενννα, να φοράνε μάσκα.

Αφορμή για να γίνουν πιο αυστηρές οι συστάσεις του ΠΟΥ προς τους πολίτες της Ε.Ε. είναι το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη τα κρούσματα και οι θάνατοι από κοροναϊό, όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

 

About Author