Κοροναϊός: Στην Πέλλα εκτάκτως το Σάββατο ο πρωθυπουργός – Να τον συναντήσουν ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Στην Πέλλα θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, προκειμένου να επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας Χρήστος Αποστολίδης δηλώνει ότι τα σωματεία των εργαζομένων θα επιδιώξουν να έρθουν σε επαφή μαζί του, για να του θέσουν τα αιτήματά τους.

Σε περίπτωση που οι προσπάθειες επαφής αποβούν άκαρπες, οι εργαζόμενοι ενδέχεται να προβούν σε συμβολική κινητοποίηση στο προαύλιο των νοσοκομείων.

«Έχουμε όλη την καλή διάθεση να έρθουμε σε επαφή με τον Πρωθυπουργό. Είμαστε όμως δύσπιστοι για το κατά πόσο θα μας δεχτεί, διότι ο κ. Κοντοζαμάνης, στην επίσκεψή του δεν ζήτησε να μας συναντήσει. Πέρασε σαν αστραπή και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με γιατρούς και νοσηλευτές. Με εμάς δε συναντήθηκε ποτέ», καταγγέλλει ο κ. Αποστολίδης, μιλώντας στο GRTimes.gr.

Σε περίπτωση που καταστεί εφικτή η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι των γιατρών και των νοσηλευτών πρόκειται να καταθέσουν μία σειρά από αιτήματα τα οποία αφορούν στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, στην ανάπτυξη ελλιπών κλινικών, στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και γενικότερα, πρόκειται να κάνουν αυστηρή έκκληση στην κυβέρνηση για γενναία χρηματοδότηση στην υγεία.

«Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών έχει έναν αξονικό τομογράφο χωρίς προσωπικό και δανείζεται ακτινολόγους απ’ το ακτινολογικό. Υπάρχουν συμβασιούχοι γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι καλύπτουν βασικές ανάγκες των νοσοκομείων. Πρέπει να μονιμοποιηθούν. Ακόμη πρέπει να αναπτυχθούν κλινικές. Δεν γίνεται να μην έχουμε παιδοχειρουργική και να τρέχουν οι γονείς στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη η οφθαλμολογική κλινική, η κλινική ΩΡΛ και η ουρολογική χρειάζονται ανάπτυξη διότι δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής και αναγκάζονται οι ασθενείς να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για την περίθαλψή τους», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολίδης.

Ο κ. Αποστολίδης εκτιμά ότι αυτό που έκανε τον πρωθυπουργό να σπεύσει να επισκεφθεί τα νοσοκομεία της Πέλλας, είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν στην επικαιρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την πίεση που άσκησαν τα σωματεία.

«Η πίεση δημιουργεί στην κυβέρνηση την ανάγκη να δει πως θα διαχειριστεί το πρόβλημα. Όμως δε βλέπουμε ειλικρινές ενδιαφέρον, πράγμα που φαίνεται και από τη μείωση των δαπανών κατά 600 εκατ. ευρώ για την υγεία στον νέο προϋπολογισμό. Δε γίνεται να αντιμετωπίζουν την υγεία ως περιττό έξοδο που πρέπει να περικοπεί, ειδικά όταν οι ανάγκες είναι τόσο αυξημένες. Εκτιμώ ότι η επίσκεψή του είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Έρχεται για να δημιουργήσει εντυπώσεις», αναφέρει ο κ. Αποστολίδης.

Πηγή: News247

About Author