Επίδομα θέρμανσης: Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Την επόμενη Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί σχετική παράταση.

Τα 4 βήματα

– Στο πρώτο βήμα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxis.

– Στο δεύτερο βήμα θα επιλέξουν τον οικισμό στον οποίο διαμένουν.

– Στο τρίτο βήμα θα υποβάλουν τα τιμολόγια των αγορών που έχουν κάνει για τη θέρμανσή τους.

– Στο τέταρτο βήμα θα υπάρχει ο υπολογισμός του επιδόματος, δηλαδή, τι θα λάβουν.

Η πρώτη πληρωμή θα γίνει εντός του Ιανουαρίου, ενώ η δεύτερη πληρωμή θα γίνει τον Απρίλιο. Η επιδότηση είναι από 80 έως 650 ευρώ. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να είναι 700 ευρώ.

Επιδοτείται το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, το υγραέριο και τα καυσόξυλα και πέλετ σε ορεινές περιοχές που έχουν έως 2.500 κατοίκους.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Σημειώνεται, ότι για να λάβει κάποιος το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να βάλει το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάβει. Επίσης, τα χρήματα που θα πάρει πρέπει να τα ξοδέψει, αλλιώς τα επιστρέφει.

About Author