Διαμαρτυρία μαθητών και εκπαιδευτικών στη Βουλή με πανό, μάσκες και αποστάσεις – Φωτογραφίες

Διαμαρτυρία, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πραγματοποιούν από κοινού οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί, σήμερα 17 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα, διεκδικώντας όπως υποστηρίζουν να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικά σωματεία, η ΟΛΜΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Αιφνιδιαστική διαμαρτυρία στο Μαξίμου
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : YOUTUBE/OPEN

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι εκπαιδευτικοί απαιτούν «να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, μαζί με τις άθλιες διατάξεις για τις τοπικές προσλήψεις αναπληρωτών και για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων».

Επιπλέον «να γίνουν μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Εκπαίδευση. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία».

Μαθητές σήκωσαν πανό έξω από τη Βουλή
© SPUTNIK
Μαθητές σήκωσαν πανό έξω από τη Βουλή

Επίσης σήμερα προχωράει σε 24ωρη απεργία η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, το οποίο όπως υποστηρίζουν «υποβαθμίζει τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, οδηγώντας σε συρρίκνωσή τους».

Πανό έξω από τη Βουλή άνοιξαν μαθητές και εκπαιδευτικοί
© SPUTNIK
Πανό έξω από τη Βουλή άνοιξαν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ διεκδικούν: «Σχολές Μαθητείας ενταγμένες στην τυπική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα παρέχει πτυχία Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, χωρίς εξετάσεις Πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ». Παράλληλα, θέτουν μια σειρά από αιτήματα για το προσωπικό των σχολών και τα εργασιακά του δικαιώματα.

Εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή
© SPUTNIK
Εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή

«Στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης για λογαριασμό της εργοδοσίας, απαντάμε συλλογικά, συντονίζουμε τους αγώνες μας για πραγματική αναβάθμιση, σύγχρονη επαγγελματική μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα και πτυχία με αξία» δηλώνει το ΠΑΜΕ.

Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τη Βουλή
© SPUTNIK
Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τη Βουλή
Πηγή: Sputnik

About Author