Κικίλιας: Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών ενόψει του εμβολιασμού

Σε συναγερμό βρίσκονατι οι υγειονομικές αρχές, καθώς τρείς Περιφερειακές Ενότητες έχουν παρουσιάσει εξαιρετικά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, το οποίο αναμένεται να πιέσει το σύστημα υγείας το επόμενο διάστημα.  Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Δυτική Αττική, Κοζάνη και Ροδόπη παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, σε εξέλιξη είναι ειδική σύσκεψη στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκείμενου να αποφασιστεί εάν θα ληφθούν νέα μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές. Αν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα στις επιβαρυμένες περιοχές, τα περιοριστικά μέτρα θα αυξηθούν.

«Θέλω να πω στους συμπολίτες μας σε αυτές τις τρεις περιοχές που δεν τηρούν τα μέτρα, να σκεφτούν ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει την επιδημιολογική κατάσταση ολόκληρης της της χώρας και να ληφθούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, ειδικά σε αυτές τις περιοχές», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Οι 11 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με το πιο βαρύ επιδημιολογικό φορτίο είναι: Δυτική Αττική, Κοζάνη, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Ροδόπη, Πέλλα και Λάρισα.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης, ότι από αύριο το πρωί ξεκινά στις επτά υγειονομικές περιφέρειες και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας η καταγραφή όλων των υγειονομικών, ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού.

About Author