Συγγνώμη Μητσοτάκη στον Ν. Φίλη για την αναφορά σε “ευπαθή ομάδα”

Συγγνώμη ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, μετά την αντιπαράθεση που είχαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης ακούγοντας από τα έδρανα της Βουλής τον κ. Φίλη να διαμαρτύρεται, τον κάλεσε να ησυχάσει και να ξαναβάλει τη μάσκα του διότι ανήκει και σε «ευπαθή ομάδα».

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία, ως «βόρειο γειτονά μας», με τον κ. Φίλη να τον καλεί να την αποκαλέσει Βόρεια Μακεδονία.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή για να του εξηγήσει, ότι δεν είχε καμία πρόθεση προσωπικής προσβολής στην αναφορά του εντός της Ολομέλειας. «Δεν αισθάνθηκα προσβολή, αλλά είναι άσχημο για έναν πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να μιλά ειρωνικά σε ευπαθείς ομάδες», του απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω” υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας, που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις» δήλωσε ο Νίκος Φίλης για το περιστατικό.

About Author