Θάνος Μικρούτσικος: Ο τελευταίος δίσκος του – «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία»

Τον Μάιο του 2019 ο Θάνος Μικρούτσικος έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής  δύο συναυλίες προσπαθώντας να προσεγγίσει το πιο δημοφιλές έργο του μέσα από μια καινούρια ματιά.

Ο Θάνος Μικρούτσικος δούλεψε όσο καιρό του επέτρεπε η υγεία του και κατάφερε και ολοκληρώσει το υλικό για την κυκλοφορία του cd με τα εμβληματικά έργα «Σταυρός Του Νότου» και «Γραμμές των οριζόντων».

Τον τελευταίο δίσκο του επιμελήθηκε ο Θάνος Μικρούτσικος,  «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», παρουσιάζει το Ogdoo Music Group, με τα έργα να ερμηνεύουν οι: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης και Ρίτα Αντωνοπούλου, στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος και στο πιάνο οι εξαιρετικοί σολίστες Μάξιμος Δράκος, Θοδωρής Οικονόμου και ο ίδιος ο συνθέτης.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, όπως αναφέρεται στην παρουσίαση, προσπαθούσε να εξηγήσει την καββαδιομάνια, να καταλάβει πώς «οι σημερινοί πιτσιρικάδες είναι το ίδιο βαθιά παθιασμένοι με τους νέους της εποχής όταν πρωτοβγήκε».

Αλλά και για τον ίδιο το ταξίδι στην ποίηση του Καββαδία δεν τέλειωσε ποτέ. Του άρεσε να πειραματίζεται: «Μουσικά είναι η μόνη δουλειά μου που μεταβάλλεται με τον χρόνο. Δεν εννοώ νέα ενορχήστρωση αλλά μετατροπή των βασικών παραγόντων που αφορούν μια μουσική σύνθεση».

About Author