Υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις της Εκκλησίας

Διορθωτικές κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των ναών την περίοδο των εορτών υποχωρώντας στις πιέσεις της Εκκλησίας.

Μετά τις αντιδράσεις κληρικών και πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος κκ Ιερώνυμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και δεν αποκλείεται αύριο Δευτέρα να έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, άλλωστε, συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος και εάν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για μεγαλύτερο άνοιγμα των ναών από την κυβέρνηση, οι αποφάσεις ενδέχεται να δυσκολέψουν πολύ τις σχέσεις πολιτείας – Εκκλησίας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας iEidiseis.gr, μεταξύ των κινήσεων που εξετάζονται είναι το άνοιγμα των ναών και την Πρωτοχρονιά, το να παραμείνουν οι εκκλησίες ανοιχτές για ατομικό προσκύνημα από την παραμονή των Χριστουγέννων έως και τα Φώτα, αλλά και η αύξηση του αριθμού των πιστών από 9 που προβλέπεται σήμερα σε 35-40, αντί των 50 που αρχικά είχε συζητηθεί.

Οριστικές αποφάσεις από την πολιτεία, πάντως, αναμένεται να ληφθούν το βράδυ της Κυριακής ή, το αργότερο, έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

About Author