Γαλλία: Παραμένει ο κίνδυνος του Covid-19 προειδοποιούν οι υγειονομικές αρχές

Υπάρχει υψηλός κίνδυνος η κυκλοφορία του ιού Covid-19 να αρχίσει και πάλι να αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες στην Γαλλία, προειδοποιεί η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας, λίγες ημέρες πριν από την περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων κατά της επιδημίας. «Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκ νέου αύξησης της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 τις επόμενες εβδομάδες στη Γαλλία και απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή επιφυλακή, κυρίως με την προοπτική των εορτών» αναφέρει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας, στο τελευταίο ανακοινωθέν για την επιδημία.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, επιφυλακτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 15 Δεκεμβρίου, διατηρώντας όπως ή και ενισχύοντας, κάποιους υγειονομικούς περιορισμούς σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ παραμένει σε ισχύ και την 31η Δεκεμβρίου (όχι όμως και την 24η Δεκεμβρίου), ενώ τα σινεμά, τα θέατρα και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε αναγγείλει ότι η Γαλλία θα άνοιγε, αν τα ημερήσια κρούσματα περιορίζονταν στα 5.000. Αυτό δεν έγινε δυνατόν αφού τα νέα κρούσματα κυμαίνονται καθημερινά στα 10.000.
Σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τους Γάλλους «να διπλασιάσουν την επιφυλακή» απέναντι στον κοροναϊό κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των εορτών, διότι «αυτές τις στιγμές, όταν χαλαρώνουμε, διασπείρουμε τον ιό».
«Θα είμασταν ανεύθυνοι να ανοίξουμε και να υποδυθούμε ότι όλα πάνε καλά», είπε ο γάλλος Πρόεδρος.

About Author