Βασιλακόπουλος: Να πάμε με μερικά lockdown μέχρι τον εμβολιασμό

«Η μοναδική ελπίδα είναι να έρθει γρήγορα το εμβόλιο, να πάμε με μερικά lockdown μέχρι να εμβολιαστεί ο κόσμος και να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο πιο πιστά τόσο πιο αποτελεσματικά θα γίνει η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου», δήλωσε το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας.

Ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση των κρουσμάτων όσο θα ανοίγουν καταστήματα και άλλες δραστηριότητες. «Με το που θα ανοίξουν με μαθηματική βεβαιότητα τα κρούσματα θα ξαναυξηθούν» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος. Έφερε δε σαν παράδειγμα άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου άνοιξαν τα μαγαζιά και έγινε απόπειρα επιστροφής στην κανονικότητα ενόψει των εορτών. Χαρακτηριστικά ανέφερε τη Γερμανία. «Η Βαυαρία ξανακλείνει με το που άνοιξε» τόνισε.

«Αν μείνουμε όλοι στα τρία μέτρα από τον άλλο και απαγορέψουμε την είσοδο από άλλες χώρες για 20 μέρες, θα είμαστε μια απομονωμένη χώρα» σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο θα υπάρξει αποτέλεσμα. Στην επισήμανση ωστόσο ότι αν ανοίξεις, ξανακολλάς, ο κ. Βασιλακόπουλος συνέστησε:

«Να γίνουμε πιο αυστηροί με τους εαυτούς μας έτσι ώστε να γίνει αποδοτικότερο το lockdown για να ανοίξουμε κάποιους στοιχειώδεις τομείς της αγοράς και να εμβολιαστούμε μαζικά μπας και από το Πάσχα και μετά ζούμε σαν άνθρωποι».

 

About Author