Τι θα γίνει με τις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα – Σενάρια για λειτουργίες με λίγους πιστούς

Ανοιχτές εκκλησίες και λειτουργίες με αυστηρή τήρηση των μέτρων ζητούν οι ιεράρχες, οι οποίοι διαμηνύουν με  κάθε τρόπο πως δε θα ανεχθούν να κάνουν Χριστούγεννα με κλειστές εκκλησίες.

Ωστόσο, την ίδια ώρα ο κοροναϊός συνεχίζει να δοκιμάζει κληρικούς.  Εκτός από τον μητροπολίτη Καστοριάς, στο 424 νοσηλεύονται και άλλοι τέσσερις κληρικοί από την Καστοριά, που νόσησαν και ανέβασαν πυρετό.

Κυβέρνηση και εκκλησία συζήτησαν για το ενδεχόμενο άνοιγμα των εκκλησιών ενόψει Χριστουγέννων, ενώ όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, οι δύο πλευρές είναι κοντά στην χρυσή τομή.

Μιλώντας στο MEGA, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος σημείωσε, ότι υπάρχουν πιέσεις από τους πιστούς να ανοίξουν οι εκκλησίες.

«Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, τι Χριστούγεννα είναι;» διερωτήθηκε. Υποστήριξε δε, ότι η εκκλησία έχει επίγνωση της κατάστασης με την πανδημία, «ωστόσο θεωρούμε ότι μπορούμε, τηρώντας μέτρα με αυστηρότητα και θρησκευτική ευλάβεια, να βρούμε μια λύση χρυσής τομής».

Σχετικά με τους πιο σκληροπυρηνικούς κληρικούς, ο μητροπολίτης Δημητριάδος είπε ότι δεν θα πρέπει να αμαυρώσουν τη γενική εικόνα της ενότητας που προωθεί η εκκλησία.

About Author