Φ. Γεννηματά: Η Ελλάδα να απορρίψει ασυζητητί το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Να απορρίψει το προσχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλεί τον Πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν προβλέπει και πάλι κυρώσεις κατά της Τουρκίας και προσθέτει ότι βρίσκεται ακόμη πιο πίσω από τις χαλαρές αποφάσεις του Οκτωβρίου ενώ οδηγεί σε νέα αναβολή κάθε ουσιαστικής συζήτησης για τον Μάρτιο.

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν προβλέπει και πάλι κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Βρίσκεται ακόμη πιο πίσω και από τις χαλαρές αποφάσεις του Οκτωβρίου και οδηγεί σε νέα αναβολή κάθε ουσιαστικής συζήτησης για τον Μάρτιο.

Αυτή η τακτική δίνει ουσιαστικά άφεση στην τουρκική επιθετικότητα και αποθρασύνει την Τουρκία. Μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων χωρών, πλήττει όμως ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Ελλάδα πρέπει να απορρίψει ασυζητητί το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης να απαιτήσει ουσιαστικές κυρώσεις και εμπάργκο όπλων που θα αναγκάσουν την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τέλος στην υποχωρητικότητα, είναι ώρα για αποφασιστική στάση».

About Author