Διοργάνωσε κορονοπάρτι στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ (vid)

«Κορονοπάρτι» στον Λευκό Οίκο διοργάνωσαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, με το προεδρικό ζεύγος να αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις των ειδικών του CDC.

Στο πάρτι δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό abcnews.go.com ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε την Τρίτη από έναν δημοσιογράφο για την εκστρατεία εμβολιασμού. «Γιατί διαμορφώνετε μια διαφορετική συμπεριφορά στον αμερικανικό λαό από αυτό που λένε οι επιστήμονες σας;» ήταν η ερώτηση.

Ο Τραμπ του απάντησε πως «είναι χριστουγεννιάτικα πάρτι και, ειλικρινά, μειώσαμε τον αριθμό πολύ σημαντικά, όπως γνωρίζετε. Βλέπω πολλούς ανθρώπους στα πάρτι να φορούν μάσκες και θα έλεγα ότι κοιτάζω το κοινό σε αυτά τα πάρτι και έχουμε πολλούς ανθρώπους που φορούν μάσκες και νομίζω ότι αυτό είναι καλό».

Οι εικόνες ωστόσο “λένε” κάτι εντελώς διαφορετικό. Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα social media δείχνουν πολλούς από τους παρευρισκόμενους στα πάρτι να μην φορούν μάσκες και μα μην τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ junior έδωσε το παρών σε ένα τέτοιο πάρτι. Μάλιστα δεν φορούσε μάσκα και έκανε ζωντανή μετάδοση στο Facebook την ώρα που ο πατέρας του μιλούσε στους συγκεντρωμένους…

Να σημειωθεί ότι προ ημερών η υπεύθυνη της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζένα Έλλις είχε δημοσιεύσει φωτογραφία από «κορονοπάρτι» και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό…

 

About Author