Ραγκούσης για εξοχικό Τσίπρα: Έχετε γίνει πιο κίτρινοι και από τα… μαλλιά του Τραμπ

Σφόδρα πυρά στην κυβερνητική πτέρυγα που κατηγόρησε για «κιτρινισμό» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως είπε, «πώς να εκπλήσσεται κανείς από μια κυβέρνηση που ανήκει σε ένα κόμμα που πρέπει να αλλάξει το χρώμα του; Δεν σας ανήκει πια το μπλε χρώμα. Ως ΝΔ πρέπει να αλλάξετε το χρώμα σας και να επιλέξετε πια το κίτρινο. Έχετε φλομώσει την πολιτική ζωή του τόπου στον κιτρινισμό. Έχετε γίνει πιο κίτρινοι και από τα μαλλιά του Τραμπ, ο οποίος σας καθοδηγεί σε όλες αυτές τις πολιτικές».

Συνέχισε λέγοντας, «έχετε φτάσει να κατεβάσετε το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου στο επίπεδο που το έχετε κατεβάσει όλες αυτές τις μέρες. Με το σπίτι του κ. Τσίπρα, την ενοικίαση, που όταν σας έδωσε όλα τα στοιχεία κατά τρόπο που δεν έχει διανοηθεί ποτέ να κάνει ο δικός σας πρόεδρος και σημερινός πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, αρχίσατε μετά τα καλαμπούρια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «πού είναι τα στοιχεία που ζητήσαμε για τον κ. Μητσοτάκη; Τα στοιχεία για τα δικά του ακίνητα, αφού θέλει εκεί να σπρώξει την πολιτική ζωή του τόπου; Γιατί δεν τα δίνει στη δημοσιότητα και για τα νοίκια του και για τις επισκευές και τα ακίνητά του; Πού είναι τα στοιχεία για τα δάνεια τα οποία έχει και ο ίδιος και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης; Που σας είπαμε ότι είναι ζήτημα Δημοκρατίας σε τελική ανάλυση να υπάρχει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση με Πρωθυπουργό και υπουργούς υπερχρεωμένους και υπερδανεισμένους».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «έτσι δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες. Ούτε επί Κώστα Καραμανλή ήταν τέτοια η ντροπή. Να βγαίνει τώρα να βάζει το κόμμα να πυροβολεί για ένα ενοίκιο ενός εξοχικού σπιτιού. Αλλά ούτε επί Σαμαρά. Τέτοια ξεφτίλα, τέτοιον κιτρινισμό δεν είχε γνωρίσει η χώρα από τη ΝΔ, ούτε του Κώστα Καραμανλή ούτε του Αντώνη Σαμαρά».

About Author