Προειδοποίηση Πολιτικής Προστασίας ενόψει κακαιρίας: Μείνετε σπίτι σε Ξάνθη – Ροδόπη – Καβάλα – Αιτωλοακαρνανία

Να βρίσκονται σε επιφυλακή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καλεί η Πολιτική Προστασία τους κατοίκους της Ξάνθης, της Ροδόπης, της Καβάλας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που αναμένονται μέχρι και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Οι συστάσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης, Καβάλας και Αιτωλοακαρνανίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

“Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες”.

About Author