Ευρωκοινοβούλιο: Ξεκίνησε η διαδικασία για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Με τον ορισμό του εισηγητή ξεκίνησε στο Ευρωκοινοβούλιο η διαδικασία άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, πρώην μέλους του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και βρίσκεται εκτός φυλακής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε ως εισηγητή την ευρωβουλευτίνα της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE) Μανόν Ομπρί.

Την εισηγήτρια διόρισε η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) και το αντικείμενο της θα είναι να εισηγηθεί στην επιτροπή, αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του πρώην χρυσαυγίτη Λαγού ή όχι, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ.

Ωστόσο, προς το παρόν η εισηγήτρια δεν δεσμεύεται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με πηγή του Ευρωκοινοβουλίου “σε πρώτη φάση πρέπει να μεταφραστούν τα έγγραφα που έχουν αποστείλει οι ελληνικές Αρχές σε όλες τις γλώσσες και να δοθούν στα μέλη της επιτροπής”, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη παρουσίαση της πρότασης και μία ακρόαση. Όταν η JURΙ εγκρίνει την πρόταση της εισηγήτριας, θα την αποστείλει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς ψήφιση.

About Author