Κοροναϊός: Σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών όσοι έλθουν από το εξωτερικό από 18 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου

Σε δεκαήμερη προληπτική υποχρεωτική καραντίνα θα μπαίνουν όλοι όσοι έρχονται από το εξωτερικό στην Ελλάδα από τις 18 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όσοι φθάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εκτός από τη γνωστή διαδικασία υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα.

Από το μέτρο της προληπτικής καραντίνας δεν εξαιρείται κανείς -είτε πρόκειται για φοιτητή που επιστρέφει για τις γιορτές από το εξωτερικό, είτε για κάποιον που ταξιδεύει για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους.

Η ανακοίνωση της προληπτικής δεκαήμερης καραντίνας πάντως έχει προκαλέσει ήδη μπαράζ αλλαγών στα εισιτήρια όσων είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν μετά την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στην Ελλαδα, που σπεύδουν τώρα να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για μία ή δύο μέρες νωρίτερα, ώστε να μην υπαχθούν στο μέτρο.

About Author