Κοροναϊός: Εμβολιάστηκαν 2.000 στη Μόσχα – “Είμαστε έτοιμοι” λέει ο δήμαρχος

2.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν τις δύο πρώτες ημέρες έναρξης των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού στη Μόσχα. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι η ρωσική πρωτεύουσα είναι έτοιμη για έναν πιο ευρείας κλίμακας εμβολιασμό των κατοίκων της. «Ελέγξαμε όλο το σύστημα. Τη λειτουργία των αποθηκών, τη μεταφορά των εμβολίων, τη φύλαξή τους. Θεωρώ ότι το σύστημα είναι έτοιμο για έναν ευρύτερης κλίμακας εμβολιασμό. Τον λόγο έχουν τώρα οι παρασκευαστές και οι εταιρείες», δήλωσε ο Σομπιάνιν.

Ο εμβολιασμός στη Μόσχα ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου. Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά και τα 70 κέντρα εμβολιασμού που έχουν δημιουργηθεί λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ο δήμαρχος της Μόσχας είπε επίσης ότι το Σαββατοκύριακο προσήλθαν 2.000 άτομα στα κέντρα εμβολιασμού, στα οποία εμβολιάζονται άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, υγειονομικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ο Σομπιάνιν επισήμανε ότι η κατάσταση με τον κοροναϊό στην πόλη εξακολουθεί να είναι δύσκολη, παρατηρείται αύξηση των μολύνσεων με βάση όλες τις παραμέτρους, το σύστημα ιατρικής περίθαλψης λειτουργεί σταθερά και διαθέτει απόθεμα 5.000 κλινών για ασθενείς με κοροναϊό.

Η Μόσχα βρίσκεται στην πρώτη θέση στη Ρωσία, ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων. Συνολικά στην πόλη έχουν καταγραφεί 654.841 κρούσματα, εκ των οποίων τα 7.279 το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Έχουν αναρρώσει 495.871 ασθενείς και έχουν καταγραφεί 9.425 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

About Author